POZOVITE NAS

Parno kupatilo-Hammam

Parno kupatilo

Temperatura: 45-55°C
Okruženje: vlažnost 90-100%
Materijal: Ekstrudirani polistiren (EXP), mozaik, pločice
Efekti: čišćenje kože i pozitivni efekti na respiratorni sistem

Učili smo od Arapskih hamama, Turskih i Rimskih kupatila, i sa našim tehnološkim i dizajnerskim inovacijama smo napravili idealno mesto posvećeno nezi vašeg tela i uma. Zbog svoje niže prosečne temperature za neke osobe su prijatnija od tradicionalne finske saune. Parna kupatila imaju pozitivan uticaj na respiratorni sistem, smanjuju bol kod reumatskih oboljenja, imaju blagotvorno dejstvo na vašu kožu.

Marconio parna kupatila dizajnirana su tako da obezbede viši nivo kvaliteta kroz pažljivu selekciju materijala i tehnološkog istraživanja unapređenja estetike sa izuzetnim bogatstvom detalja.

Dimenzije isključivo zavise od želja i potreba klijenata kao i ostali sadržaji koji se mogu opciono poručiti. Parna kupatila su dobro izolovana Austrotherm Uniplatta pločama preko kojih ide završna obrada u pločicama ili staklenom mozaiku. Klupe su anatomske i izrađuju se u nekoliko varijanti i oblika. Blaga toplina prijatna za vaše telo postiže se grejnim kablovima integrisanim u pod i anatomske klupe parnog kupatila. Za one nešto manje prostore izrađujemo parne kabine sa tušem, kombinaciju parnog kupatila i tuš kabine. Na taj način štedimo prostor, a postižemo sve benefite hammama na prostoru predviđenom za tuš kabinu.

Kao dodatne opcije nudimo svetlosnu terapiju, muzički sistem, aromaterapiju, tropsku kišu ili potpuno novi revolucionarni sistem ubacivanja suve aerosoli gde se istovremeno mogu osetiti i benefiti slane sobe.

Postoji nekoliko varijacija parnih kupatila, uzimajući u obzir temperaturu, vlažnost vazduha i uslove u samoj prostoriji:

KALDARIJUM:

Intenzivna toplota kaldarijuma prodire duboko u telo i pospešuje cirkulaciju krvi. Tenzija u mišićima opada, koža se regeneriše, stres umanjuje, respiratorni sistem se pročišćava. Toplina kaldarijuma je prijatna, i individualno se može podešavati. Za relaksaciju potrebna temperatura u kaldarijumu je od 30 do 40 °C, dok znojenje i izbacivanje toksina iz tela zahteva temperaturu od 50 do 60 °C. Vlažnost vazduha je niska oko 20%, a to su sve uslovi za prijatan i dug boravak u kaldarijumu.

LACONIUM:

Lakonium je suva soba za znojenje. Blaga toplina isijava iz zidova, poda i anatomskih klupa i ide ne više od 60 °C, tako da proces znojenja počinje polako, ali ubrzo se intenzivira. Boravak u lakonijumu je alternativa za osobe kojima ekstremni uslovi u Finskoj sauni ne odgovaraju zbog visokih temperatura od preko 90 °C, dok je vlažnost vazduha oko 15 – 20 %.

Galerija

Marconio Whirlpool&Spa

Kompanija Marconio pristupa izradi svojih proizvoda gotovo skulptorski, posvećujući veliku pažnju svakom detalju. Biramo vrhunske materijale i najsavremeniju tehnologiju kako bismo obezbedili najbolji proizvod za Vas.

Blagodeti Marconio Whirlpool SPA proizvoda

Savremeni način života, svakodnevne obaveze kao i stres postavili su pred nas prioritetni cilj a to je očuvanje psiho fizičkog zdravlja. Zavirite u naš kutak relaksirajte se i revitalizirajte, vratite preko potrebnu energiju.

©2019 Marconio® Whirlpool&Spa. Ugrinovačka 155 11080 Zemun Srbija

Developed by Click Media