Najčešća pitanja - Hidromasažne kade

1.Kako odrediti veličinu i oblik kade?

Generalno veličina kade koju ćete izabrati za vaše kupatilo zavisi pre svega od veličine samog kupatila. Ono što je možda još bitnije je raspored ostalih kupatilskih elemenata. U zavisnosti od toka videćete da li vam više odgovara pravougaona,ugaona ili asimetrična hidromasažna kada. Ako Vam veličina kade ne igra ulogu onda drugi faktori kao što su performanse,udobnost,stil,cena mogu odlučiti.

2. Da li su hidromasažne kade skupe za upotrebu?

Kao i svaki drugi kućni uređaj. Motori,grejač, i sve ostale opcije su na 220 V,tako da se prosečna potrošnja struje meri u stotinama dinara. Takođe sredstva za dezinfekciju ne iziskuju velike troškove,recimo oko 3.000 dinara godišnje.

3. Da li mogu da kombinujem boju kupatilskih elementa sa hidromasažnom kadom?

Da.Marconio Whirlpool SPA nudi mnoga zanimljiva rešenja kada je boja obloge u pitanju. Drveni paneli mogu biti u različitim dekorima i mogu se uklapati sa vašim pločicama i ostalim kupatilskim elementima.

4. Koliki su rokovi isporuke?

Sve Marconio Whirlpool SPA hidromasažne kade prave se isključivo po želji klijenta.Rok isporuke za hidromasažnu kadu sa performansama i opremom po Vašoj želji je do 10 dana, a kada je potrebno zavisno od okolnosti moguća je i dosta brža isporuka.

5. U kojoj fazi radova u kupatilu se montira hidromasažna kada?

Hidromasažna kada se montira na gotove pločice,podne i zidne,kada su već ostavljeni priključci za vodu i struju neophodni za montažu. Pre samog početka grubih radova u kupatilu konsultovati Marconio Whirlpool SPA radi pred-instalacione šeme za model kade koji ste izabrali sa naznačenim zahtevima za dovod vode, struje i ostalih neophodnih stvari za montažu kade.

6. Zašto baš Marconio Whirlpool SPA?

Zato što postojimo već 15 godina.
Zato što proizvodimo hidromasažne kade već 12 godina.
Zato što smo usko specijalizovani za hidroterapiju i unapređenje zdravlja.
Zato što smo proizveli preko 6000 hidromasažnih kada i mini bazena.
Zato što imate obezbeđenu montažu,servis i rezervne delove.
Zato što imate višegodišnju garanciju na proizvod.
Zato što sami kreirate kadu koja odgovara vašim željama i potrebama.

7. Da li su hidromasažne kade bezbedne?

Da,bezbedne su koliko i klasične kade.Sve Marconio Whirlpool SPA masažne kade poseduju kontrolu nivoa vode,što znači da se pumpe ne mogu uključiti bez vode u samoj kadi.Na taj način pumpa se neće pregrejati i pokvariti.Takođe Marconio kade imaju sigurnosnu klasu IP65.Susrećući se sa rigoroznim zahtevima zapadnih tržišta u pogledu bezbednosti hidromasažnih kada,Marconio Whirlpool SPA je u postupku dobijanja ISO 2000:9001 standarda upravljanja kvalitetom,čiji je sastavni i neophodni deo maksimalno obezbeđenje i sigurnost naših kada.

8. Da li se performanse i opcije mogu birati?

Klijent najpre bira između dva osnovna masažna sistema :1)Hidro i 2)Hidro-aero masaže. Zatim u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama možete birati veliki broj opcija koji ce poboljšati kako masažni efekat tako i vizuelni užitak. U svakom slučaju kreirate kadu po Vašoj želji koja odgovara Vašim potrebama.

9. Da li slavina potpada pod standardnu opremu?

Marconio Whirlpool SPA hidromasažne kade dolaze u osnovnoj varijanti bez slap slavine.Kao jednu od opcija možete je naručiti,a takođe kada se može puniti i klasičnom slavinom iz zida.

10. Sta da radim ako mi fali nekoliko centimetara za instalaciju hidromasažne kade?

Marconio Whirlpool SPA maksimalno koristi svaki Vaš milimetar kupatila.Pored velikog broja modela i dimenzija hidromasažnih kada, ono što je kod nekih kada moguće više kod nekih manje je skraćenje kade po dužini.Tako se npr. mogu dobiti nestandardne dimenzije od 147x70, 168x70, 176x80 i dosta drugih.Ono što je bitno to je da mi imamo rešenje za gotovo sve Vaše probleme.

11. Da li su hidromasažne kade komplikovane za montažu?

Ne.Obzirom da je celokupna oprema već montirana na kadu Vaš deo posla je povezati kadu na strujno napajanje,na odvod i dovod vode ako kada ima na sebi slavinu.Zatim se vrši nivelisanje kade, postavljanje panela i silikoniranje.Redosled radnji biće Vam mnogo jasniji uz Marconio Whirlpool SPA uputstvo za montažu.

12. Da li mogu da koristim hidromasažnu kadu i za tuširanje?

Naravno da možete.Ono što Vam svaki dan treba to je brzinsko tušarenje,ali ono što dobijate masažnom kadom je da u trenucima kada Vam je stvarno potrebna psiho-fizička relaksacija možete udobno utonuti u kadu i osetiti sve čari Marconio Whirlpool hidromasažne kade. Takođe kad nas možete naći i paravane za kadu koji će doprineti da Vaše kupatilo ostane suvo nakon tuširanja.

13. Koja je razlika između hidro i aero masaže?

Vodena – hidro masaža ciljano dubinski tretira deo na telu gde je uperen mlaz vode. Postoje različite vrste hidro mlaznica te i različiti efekti masaže. Za razliku od hidro, aero masaža tretira celo telo. Aero masaža ili biserna kupka kao je još zovu proizvodi efekat hiljada sitnih učestalih vibracija koje imaju kao posledicu podrhtavanje i osećaj lebdenja u vodi i pripremaju telo za vodenu masažu.

14. Od kog materijala su proizvedene Marconio Whirlpool SPA hidromasažne kade i da li su postojane?

Za razliku od većine proizvođača čije se kade rade od tzv. sendviča akril-ABS,gde akril čini 10% table a ostatak ABS-plastika.Kod takve sirovine u procesu proizvodnje i vakumiranja na vakumatu ume da se razvuče površinski sloj akrila i da ostane smo plastika,koja nema takve karakteristike kao akril.U tim slučajevima površina kade ume da matira,požuti ili da se pojavi tzv."narandžina kora".

Sa druge strane Marconio hidromasažne kade izrađuju se od 100% sanitarnog livenog akrila sa 10-ogodišnjom garancijom uz pravilno održavanje.

Dno kade je ojačano ivericom debljine 16mm i zaliveno za kadu poliesterskom smolom i fiberglasom.Sama kada je na čeličnoj pod-konstrukciji izrađenoj od kutija 30x30cm sa navojnim šipkama od poda do vrha kade koje daju izuzetnu čvrstinu i stabilnost kadi. Naše kade su postojane,ne gube boju i otporne su na termošokove i veliki broj izuzetno agresivnih hemikalija (nitro razređivač,aceton,domestos,..).

15. Na koji način se čisti hidromasažni sistem?

Postoji nekoliko bitnih stvari u vezi čišćenjem i održavanjem hidromasažnog sistema. Ono što Marconio Whirlpool SPA ima u svojoj ponudi je opcija turbo-cleaning sistema koji vrši drenažu,odnosno isušivanje masažnog sistema.Tako voda ne ostaje u sistemu i ne mogu se pojaviti neprijatni mirisi ako se kada duže ne koristi. Takođe jako je važno koristiti dezinfekciono sredstvo za hidromasažni sistem koje se može nabaviti kod proizvođača.Ono se koristi od prilike dva puta mesečno,ili u zavisnosti od upotrebe.

16. Na koji način se održava površina akrila?

Kada se održava veoma jednostavno, tečnim deterdžentima, sunđerom i pamučnim krpama.Za kamenac se može koristiti polimelainska kiselina na prirodnoj bazi koja se moze kupiti kod proizvođača ali i "Cilit" za kamenac na primer.

Agresivne supstance (nitro,aceton,domestos) koristiti samo kada je to neophodno. IZBEGAVATI BILO KOJE ABRAZIVNO SREDSTVO i TAKOZVANU MAGIČNU KRPU!!!

17. Da li je dozvoljena upotreba,pene,mirišljavih soli i ulja u hidromasažnoj kadi?

Korišćenjem morske i ostalih vrsta soli, kao i eteričnih ulja, skraćuje se vek proizvoda za trećinu ako se koristi svakodnevno.Obzirom da se takve stvari ne koriste svakodnevno već najviše jednom nedeljno naše 15-ogodišnje iskustvo govori da u takvim uslovima prosečan vek trajanja masažnih pumpi iznosi 10 godina. Upotreba sapunica preporučuje se u minimalnim količinama iz razloga stvaranja velike pene zbog efekta hidromasaže.

18. Šta je preporučljivo za uklanjanje kamenca?

Ukoliko se stvore veće naslage kamenca može se koristiti i "CILIT" (do 2 minuta), a potom isprati ili sredstvo za skidanje kamenca (polimelainska kiselina na prirodnoj bazi) koje nudi proizvođač isto je izuzetno efikasno i na drugim kućnim površinama.

19. Da li je grejač na hidromasažnoj kadi neophodan?

Ukoliko imate instaliran protočni bojler ili bojler nešto većeg kapaciteta od potrebnog, za kade standardnih gabarita to nije neophodno.U svakom slučaju posle dvadesetak minuta kada se može dopuniti toplom vodom.Za kade većih dimenzija i kapaciteta preko 300l preporučuje se kao opcija protočni grejač za dogrevanje vode.

20. Da li se može regulisati intenzitet hidro i aero masaže?

Intenzitet hidro masaže se koriguje pomoću regulatora vazduha, to jest ubacivanjem vazduha kroz hidro mlaznice dobija se jača masaža.Takođe same mlaznice,maksimalno dve se mogu zatvoriti kako bi se dobio jači pritisak na ostalim mlaznicama.Takođe ako vaša kada poseduje turbo-cleaning system intenzitet masaže se pojačava okretanjem valve i uključenjem kompresora dodatni vazduh se uduvava i čini masažu 30% jačom od standardne. Intenzitet aero masaže se ne može podešavati i za tim nema potrebe, snaga je utvrađena kao optimalna i primerena.

20. Kako tretirati sitnije ogrebotine na akrilu?

Manja oštecenja na kadi mogu se odstraniti polir pastama fine granulacije i to od 40 mikrona.

Manji "risevi" se odstranjuju korišćenjem vodene šmirgle granulacuje 800 do 2000 i to sukcesivno, a na kraju poliranjem polir pastom. Ako se radi o dubljim rupama ili ogrebotinama postoji mogućnost popunjavanja tečnim akrilom, uz primetnu razliku u boji.

21. Ko montira hidromasažnu kadu?

Uz svaki kupljenu hidromasažnu kadu Marconio Whirlpool SPA,obezbeđena Vam je stručna montaža od strane naših profesionalaca koji su ugradili na hiljade hidromasažnih kada. Takođe kadu mogu montirati i Vaši majstori prateći uputstvo za montažu MWS hidromasažnih kada.

22. Da li kada može proći kroz vrata?

Sama kada se unosi "na kant" i sa svojom u ovom slučaju širinom od 60cm može proći kroz sva vrata. Treba takođe obratiti pažnju na prostoriju iz koje se ulazi u kupatilo,da li se kada može smotati,na stepenice takođe morate misliti.Celu putanju od ulaska do mesta za instalaciju kade u kupatilu morate dobro premeriti.U slučaju krajnje nužde kada se može razmontirati,podkonstrukcija skinuti postaviti na predviđeno mesto i zatim ponovo montirati.

23. Kakavo je napajanje strujom potrebno za hidromasažnu kadu?

Potrebna je monofazna struja,napojni kabl 3x2.5mm²,kao i kabl za uzemljenje 2.5mm. Poželjno je ostaviti dužinu kablova od 1.5m kako bi sama montaža bila olakšana. U svakom slučaju pre bilo kakvih radova na instalacijama konsultovati predinstalacione čeme preuzete sa Marconio web stranice ili naša stručna lica.

24. Koja je težina i opterećenje na pod hidromasažnih kada?

Težina kao i opterećenje na pod za sve hidromasažne kade navedeni su u tehničkim karakteristikama i odnose se na ukupnu težinu same kade,vode i kupača raspoređenu po m2.Treba obratiti pažnju na ove podatke ako se kada instalira na mestu gde nema betonske ploče ili ona nije izlivena u skladu sa propisima.

25. Da li je moguće obzidati kadu pločicama,umesto panelima?

Hidromasažnu kadu je moguće je obzidati betonom i pločicama, ali svakako se moraju ostaviti revizioni otvori jedan na strani gde su montirani motori 50x50cm, i jedan kod odlivno-prelivne garniture veličine 20x20cm.Naša je preporuka u svakom slučaju da se kada ne obziđuje već da se zatvori akrilnim, drvenim ili mozaik montažno-demontažnim panelima kako bi se u slučaju reklamacije kadi moglo prići barem sa jedne frontalne strane.

26. Šta je kontrola nivoa vode?

Kao sistem obezbeđenja svaka Marconio Whirlpool SPA masažna kada ima kontrolu nivoa vode. Ona sprečava rad masažne pumpe na prazno odnosno kada nivo vode u kadi nije iznad senzora (dva prsta iznad nivoa mlaznica). Tako se pumpa radeći na prazno neće pregrejati i pokvariti.

27. Koliko motora imaju hidromasažne kade?

Marconio Whirlpool SPA masažne kade upravo su prepoznatljive po snažnoj i intenzivnoj masaži celog tela.Mlaznice pokreću u zavisnosti od modela i masažnog sistema od jednog motora u osnovnim varijantama do četiri motora kod "duplih kada" u naprednim masažnim varijantama sa leđnom masažom.Često se na tržištu pojavljuju kade sa previše mlaznica koje pokreće samo jedna masažna pumpa te efekat koji se dobija iz mlaznica je osećaj golicanje a ne prave hidroterapije.

28. Koji masažni sistemi postoje?

Dva osnovna masažna sistema koja razlikujemo su hidro, tj. hidro-aero masaža.U napredne masažne sisteme spadaju varijante sa dodatnom leđnom masažom, a najkompletnija masažna varijanta je hidro-aero masaža sa dodatnim leđnim mlaznicama sa obe strane sa ukupnom jačinom motora od 2.8 kW.O masažnim sistemima pogledajte u delu koji objašnjava svaki posebno.

29. Koje opcije je moguće ugraditi na hidromasažnu kadu?

Marconio Whirlpool SPA nudi brojne opcije koje klijent može odabrati u skladu sa svojim željama i potrebama. Neke opcije se odnose na poboljšanu hidromasažu, neke na estetske detalje, funkcionalnost ili dezinfekciju sistema.Opcije koje je moguće ugraditi pogledajte na posebnoj strani posvećenoj njima.

30. Kolika je garancija na kadu i masažni sistem?

Garancija koju dajemo na naše proizvode govori da čvrsto verujemo u njihov kvalitet i u naše dugogodišnje iskustvo.Garancija na samu akrilnu kadu je 10 godina, na motore (pumpe i kompresore) 3 godine i na ostatak masažnog sistema i opcije 2 godine.Na ovoj strani možete pogledati garancijsku izjavu.

31. Da li su rezerni delovi uvek dostupni?

Obzirom da smo kompanija koja proizvodi ove kade, uvek na lageru imamo sve rezervne delove i garantujemo da ćemo ih imati u periodu od 7 godina od kupovine hidromasažne kade.

Uvek je moguće i po isteku garantnog roka u slučaju reklamacije ili poslati rezervni deo ili će naša stručna ekipa doći na lice mesta i zameniti deo.

32. Da li postoji servisna služba za otklanjanje eventualnih reklamacija?

Bilo da naše ekipe za rad na terenu dolaze da otklone eventualne reklamacije ili da šaljemo Vama rezervni deo da Vi sami izvršite zamenu ceo proces ce jako kratko trajati i problem će veoma brzo biti rešen.Kada ste vlasnik Marconio Whirlpool SPA masažne kade mi nikada nećemo na vas zaboraviti i imaćete stručnu pomoć u svakom trenutku.

33. Koje vrste masaža poseduje Marconio Whirlpool SPA masažna kada?

Vrste masaža koje su zastupljene u našim kadama su vodena i vazdušna masaža.Kad su vodene mlaznice u pitanju postoje klasične vodene mlaznice.Kod naprednih masažnih sistema gde se montira leđna masaža postoje mini roto i mikro mlaznice kao i one najintenzivnije master leđne mlaznice.

34. Kako mogu saznati cene Marconio Whirlpool SPA hidromasažnih kada i opcija?

Naš savet je da najpre pogledate modele masažnih kada kao i opcije koje su vam interesantne.Nakon toga možete nas kontaktirati putem e-maila ili na naše telefone. Naše osoblje koje ima višegodišnje iskustvo u prodaji hidromasažnih kada daće Vam dobar savet i sugestiju i pomoći Vam pri odabiru kako kade tako i dodatnih opcija.

35. Gde se mogu kupiti Marconio Whirlpool SPA hidromasažne kade?

Marconio Whirlpool SPA hidromasažne kade i masažne bazene možete videti i kupiti u našem izložbenom salonu u Zemunu.Takođe postoji mreža distributera u celoj zemlji kod kojih možete kupiti naše proizvode.

36. Da li je potrebno raditi servis hidromasažne kade sa vremena na vreme?

Ono što je potrebno raditi je redovno održavanje higijene kade,kako samog akrila tako i hidromasažnog sistema.Tako da se pod servisom podrazumeva generalno čišćenje kade kada je to potrebno.Samo postupajte u skladu sa uputstvom za održavanje akrila i hidromasažnog sistema i kao preporuka prebrišite kada se setite silikon između kade i zida kako bi ostao dugovečan.

37. Blagodeti hidroterapije i Marconio Whirlpool SPA masažnih kada?

Blagodeti koje nosi hidroterapija su brojne kako fizičke tako i psihičke. Savremeni način života,svakodnevne obaveze kao i stres postavili su pred nas prioritetni cilj a to je očuvanje psiho fizičkog zdravlja.

  • Lista beneficija korišćenja naših proizvoda i hidromasaže je dugačka:
  • u fizioterapiji da ubrza oporavak od potreba
  • širi krvne ćelije i pospešuje cirkulaciju
  • relaksira napete mišiće , smanjuje stres i otklanja anksioznost
  • uklanja bolove izazvane artritisom
  • smanjuje nivo šećera u krvi čak do 13%
  • oslobađa vas tenzije i čini da imate bolji san
  • stimuliše oslobađanje endorfina i stvara osećaj zadovoljstva
 

38. Česti kvarovi?

1. Pneumatske komande ne reaguju

Odvrnuti gornji deo metalnog dugmeta, proveriti gumicu i da li je crevo napasano na tzv. sisicu.

2. Pumpa ne uključuje

Proveriti nivo vode u kadi i dopuniti kadu do dva prsta iznad mlaznica.Zatim proveriti dugme za uključenje (1). Tek na kraju skinuti panel,zatim na samoj pumpi skinuti zaštitnu plastiku i zavrteti elisu.

3. Slab pritisak na mlaznicama

Proveriti da li je usisna rešetka blokirana, kao i da li su džetovi eventualno zatvoreni.

4. Uočena voda ispod kade

Ukoliko imate montiranu slap slavinu obratite pažnju da se slučajno voda ne sliva niz tuš crevo,takođe proveriti da voda ne curi iz dovodnih ventila u zidu.

5. Na elektronici ne sija crvena lampica, a prekidač na ulasku u kapitilo je uključen.

Proveriti da li je podignut osigurač i da li ima napajanja strujom

39. Koliki je bojler potreban za hidromasaznu kadu?

Naša preporuka je da kapacitet bojlera bude nešto veći u odnosu na potrebnu količinu vode da bi se kada napunila.Dva su razloga za to: prvo da bi se dopunilo nešto tople vode ako temperatura padne i takođe da ostane dovoljna količina vode za tuširanje i pranje kade nakon korišćenja.Protočni bojleri ako imate mogućnosti su dobra opcija ako se hidromasažna kada koristi samo u tu svrhu,jer tuširanje nije baš najprijatnije kada je montiran protočni bojler.

Informacije o kapacitetu možete naći u tehničkim podacima kod svakog modela.

40. Da li postoji hidromasažna kada za dve osobe?

Da.Marconio Whirlpool SPA u svojoj ponudi ima 4 modela masažnih kada koji su namenjeni za korišćenje dve osobe:Aura,Alborea,New Simona i Miranda.Kada su u pitanju ostali modeli relativno je koliko će ih osoba koristiti u zavisnosti od gabarita samih kupača i pozicioniranja u kadi.

 

Marconio Whirlpool&Spa

Kompanija Marconio pristupa izradi svojih proizvoda gotovo skulptorski, posvećujući veliku pažnju svakom detalju. Biramo vrhunske materijale i najsavremeniju tehnologiju kako bismo obezbedili najbolji proizvod za Vas.

Blagodeti Marconio Whirlpool SPA proizvoda

Savremeni način života, svakodnevne obaveze kao i stres postavili su pred nas prioritetni cilj a to je očuvanje psiho fizičkog zdravlja. Zavirite u naš kutak relaksirajte se i revitalizirajte, vratite preko potrebnu energiju.

©2019 Marconio® Whirlpool&Spa. Ugrinovačka 155 11080 Zemun Srbija

Developed by Click Media