Najčešća pitanja - Tuš kabine po meri

1.Šta su “frameless” tuš kabine?

Tuš kabine sa plastičnim i aluminijumskim ramovima koje se izrađuju u standardnim dimenzijama potpuno su prevaziđene. Ukoliko želite kako estetski savršenu tuš kabinu tako i funkcionalnu onda je pravi izbor za vas “frameless” tuš kabina, minimalističkog dizajna koja sadrži samo staklo i hromirani okov.
Takođe konvencionalne tuš kabine rade se od stakla debljine 4-6mm (koje čak nije ni kaljeno u nekim slučajevima) što nije bezbedno, dok se “frameless” tuš kabine izrađuju isključivo od kaljenog stakla 8mm debljine.

2.Šta podrazumevaju tuš kabine po meri?

Marconio Whirlpool SPA izrađuje tuš kabine po meri baš vašeg kupatila. Naš tim izlazi na lice mesta i uzima precizne mere prostora koji ste vi namenili za tuš kabinu. To znači da ne morate kupovati tuš kabinu u standardnim dimenzijama ukoliko ona ne odgovara vašem prostoru. Isto tako prostor u vašem kupatilu može biti ograničen ostalim kupatilskim elementima tako da ćemo Vam mi pored dimenzija tuš kabine predložiti i jedan od načina otvaranja kako bi se sve funkcionalno uklopilo.

3.Kako da odredim koji tip tuš kabine odgovara mom kupatilu?

Za početak odredite okvirnu dimenziju tuš kabine uzimajući u obzir i ostale kupatilske elemente. Na osnovu takve skice dođite u naš showroom ili nam pustite zahtev putem e-maila i ostalo prepustite nama. Mi ćemo Vam dati nekoliko predloga uzimajući u obzir dimenzije tuš kabine, vaš prostor I količinu novca koju ste namenili u ovu svrhu.

4.Koje su varijante otvaranja tuš kabina po meri?

Opet u zavisnosti od veličine kupatila ili u odnosu na ostale kupatilske elemente u mogućnosti smo da ponudimo nekoliko načina otvaranja tuš vrata na kabini.

1.Pivot otvaranje je klasično otvaranje poput običnih sobnih vrata. Pivot šarke se mogu montirati na drugo staklo ili na zid. Tako da postoji veliki izbor modela sa ovakvim otvaranjem.

2.Harmonika otvaranje je izuzetno efikasno za mala kupatila ili tuš kabine kod kojih je otvaranje vrata na spolja ograničeno nekim drugim predmetom.

3.Klizno otvaranje takođe može biti veoma praktično u malim kupatilima, posebno ako se radi o dvoja vrata sa ulaskom na ćošku. Međutim klizne kabine su takođe i estetski iskorak naše kompanije zahvaljujući svom minimalističkom i elegantnom dizajnu.

4.Na kraju postoje i tuš paneli bez vrata sa slobodnim prostorom za ulazak koji se najčešće koriste u prostranim kupatilima i predstavljaju pravi svetski trend.

5.Koji modeli tuš kabina po meri postoje?

Postoji 4 osnovna modela tuš kabina po meri, i veliki broj varijacija istih. Tako da svako može naći kabinu koja mu odgovara bilo dimenzijonalno, estetski ili cenovno.

1.Pivot tuš kabine izrađuju se u nekoliko varijanti instalacije poput niša instalacije (između 3 zida), ugaone instalacije (između 2 zida u uglu), instalacija na 1 zid (3 strane stakla). Celokupan okov je sa završnom obradom u poliranom hromu. Maksimalne dimenzije vrata za ovaj tip tuš kabine jesu 70x200cm.

2.Klizne tuš kabine koje proizvodi Marconio Whirlpool SPA rade se u 3 varijante: niša instalacija (između 3 zida), ugaona instalacija sa jednim vratima i ugaona instalacija sa dvoje kliznih vrata (sa ulaskom na ćošku). Kabine su potpuno minimalističkog i modernog dizajna jedine takve u našoj zemlji. Klizni sistem se nalazi na podu tako da u gornjoj zoni nema rogobatnih šipki i točkića. Maksimalne dimenzije vrata za ovaj tip kabina jesu 73x200cm.

3.Harmonika tuš kabine izrađuju se u nekoliko varijanti instalacije poput niša instalacije (između 3 zida), ugaone instalacije (između 2 zida u uglu), instalacija na 1 zid (3 strane stakla). Celokupan okov je sa završnom obradom u poliranom hromu. Harmonika tuš kabine su veoma praktične za mala kupatila jer se sastoje iz sklopivih segmenata koji se mogu naslagati uz zid jedan na drugi. Maksimalne dimenzije harmonika vrata (2 segmenta) jesu 80x200cm.

4.Walk in tuš paneli su fiksni paneli koji sprečavaju vodu da izlazi van prostora za tuširanje. Minimalističkog su izgleda gde preovlađuje staklo i minimalno korišćenje okova. Nemaju vrata, a prostor za ulazak je otvoren. Kod ovakvog tipa tuš kabina takodje postoji veliki broj varijacija i mogućnosti izvedbe.

6.Da li se ovakav tip tuš kabina može instalirati na pločice i na tuš kadicu?

Tuš kabine po meri mogu se montirati kako na tuš kadice standardnih dimenzija, tako i na pločice gde možete sami birati dimenziju u skladu sa prostorom u Vašem kupatilu.

7.Koje je debljine staklo koje koristite za tuš kabine po meri?

Staklo koje koristimo za Marconio tuš kabine isključivo je debljine 8mm, kaljeno sigurnosno sa fabrički obrađenim ivicama što obezbeđuje izuzetnu bezbednost našim klijentima. Kaljeno staklo zbog procesa proizvodnje kojim nastaje je 5-6 puta čvršće u odnosu na obično.

8.Da li postoje različite vrste stakla od kojih se izrađuju tuš kabine?

Postoje različite vrste stakala od kojih izrađujemo tuš kabine. Staklo se može peskirati u celosti ili po motivu, može biti u boji parsol bronza ili dim siva. Takođe postoje emajlirana stakla u boji na koje se nanosi neprovidna boja po RAL karti.

9.Kakav se okov koristi u izradi tuš kabina po meri?

Okov koji mi koristimo u proizvodnji tuš kabina je od visoko kvalitetnog mesinga ili prohroma sa završnom obradom u poliranom hromu. Sve ovo čini okov koji koristimo dugovečnim i otpornim na specifične uslove u tuš kabini.

10.Kakvo je dihtovanje “frameless” tuš kabina?

Ono što je veoma bitno napomenuti našim budućim klijentima je da kod “frameless” tuš kabina dihtovanje nije 100% idealno. Sa druge strane možemo reći da je takvo dihtovanje na veoma visokom nivou i da nećete imati problema ako nekoliko kapi izađe van tuš kabine. Ono po čemu su Marconio tuš kabine specifične jesu šarke koje su tako dizajnirane da čak i kada se tuš uperi u njih veoma zanemarljiva količina vode može proći kroz njih. Sve ovo važi u slučaju kada naši montažeri montiraju tuš kabinu u suprotnom mi ne možemo odgovarati za curenje vode van tuš kabine.

11.Šta predstavlja “anti-plaque” premaz za staklo?

“Anti-plaque” zaštitni premaz koristi se zbog dobrih rezultata u redovnom održavanju tuš kabina. “Anti-plaque” zaštitni premaz služi da se voda ne zadržava na staklu nego se grupiše u sitne kapljice koje lakše skliznu sa stakla. “Anti-plaque” premaz nije 100% zaštita od zadržavanja vode i taloženja kamenca već svojim osobinama olakšava održavanje stakla. Posle svakog tuširanja stakla sa “Anti-plaque” zaštitnim premazom istuširati hladnom vodom i u roku od 5 do 20 minuta obrisati pamučnom krpom. Ukoliko imate stakla sa “Anti-plaque” zaštitnim premazom ne koristite hemijska i abrazivna sredstva za pranje stakla.

12.Koja je standardna visina Marconio tuš kabina i kolike širine su standardna vrata?

Standardna visina svih Marconio tuš kabina je 200cm, ali po potrebi visina može ići do maksimalno 220cm. Sto se tiče maksimalne širine vrata u zavisnosti od modela za pivot otvaranje iznosi 75x200cm, za harmonika vrata 2 segmenta ne bi trebala zajedno imati dimenzije vece od 80x200cm, dok su klizna vrata maksimalne dimenzije 73x200cm. Tuš vrata mogu biti i šira ukoliko se koriste 3 šarke, međutim mi smo odredili gore pomenute dimenzije kako bi što ređe dolazilo do manjeg spadanja vrata iz šarke i kako bi tuš kabine bile dugovečne.

13.Da li vršite montažu vaših tuš kabina?

Na podučiju Beograda u cenu je uvek uračunato precizno merenje prostora i montaža od strane naših specijalizovanih montažera. Nakon prihvaćene ponude sa vaše strane naš tim izlazi na lice mesta uzima tačne mere prostora sa posebnim akcentom na vaše zidove i ograničavajuće elemente kada je otvaranje vrata u pitanju. Zatim sledi izrada same tuš kabine i zatim montaža.

14.Šta da radim ukoliko se nalazim van Beograda?

Van Beograda naplaćuju se putni troškovi posebno za merenje prostora, posebno za montažu.

15.Da li sam mogu uzeti precizne mere za svoju tuš kabinu ukoliko se nalazim van Beograda?

Ono sto može smanjiti vaše troškove je da sami uzmete precizne mere prostora na osnovu nacrta za uzimanje mera za tuš kabinu na našoj web stranici. Uzimanje preciznih mera je 80% obavljenog posla, nakon toga montaža ne bi trebala da vašem majstoru predstavlja problem.
Ipak na osnovu precizno uzetih mera možete nas kontaktirati i platiti putne troškove kako bi naši montažeri izvršili montažu. Ono što je bitno je da Vi snosite odgovornost i sve troškove za nepravilno uzete mere usled čega bi došlo do ne mogućnosti montiranja tuš kabine sa naše ili vaše strane.

16.Šta da radim ukoliko su mi zidovi krivi,tj. nisu u vinklu?

Ako prilikom uzimanja mera za tuš kabinu bilo sa naše ili vaše strane bude utvrđeno da zidovi nisu u vinklu, staklo se radi po meri i praktično se radi krivo staklo kako bi ispravili zid. Sva odstupanja zida ili poda veća od 5mm moraju biti naznačena tako da bi se staklo radilo u skladu sa time.
Jedino što se ne može rešiti je veći trbuh na određenom delu zida u tom slučaju tuš kabina se ne može montirati.

17.Da li izrađujete i paravane za kade po meri?

Kao što radimo tuš kabine po meri tako Marconio izrađuje i paravane za kade po meri. Paravani se izrađuju u nekoliko varijanti otvaranja, a sve u skladu sa zatečenim stanjem. Paravani za kade se takođe rade od istih materijala kao i tuš kabine.

18.Koliki je rok isporuke za Marconio tuš kabine?

Rok isporuke,tj. montaže za Marconio tuš kabine i paravane po meri je 10 dana od dana uzimanja preciznih mera prostora, ili od datuma kada nam pošaljete nacrt gde ste sami uzeli mere.

19.Kolika je garancija na vaše tuš kabine i paravane?

Garancija na okov i montažu ukoliko je vrše naši montažeri iznosi 2 godine. Ukoliko mi ne vršimo montažu ostaje garancija na okov, naravno ukoliko se postupa po uputstvu za održavanje tuš kabine.

20.Da li imate servisnu službu i rezervne delove?

Kao i u drugim segmentima poslovanja Marconio Whirlpool SPA ima svoju servisnu službu i rezervne delove u svakom trenutku koji mogu biti poslati ili ih naši ljudi mogu zameniti.

21.Kod uzimanja mera treba obratiti posebnu pažnju na sledeće?

Precizno uzete mere su 80% montaže, jer od njih zavisi vreme za koje će se montaža završiti. Loše uzete mere povećavaju utrošeno vreme za duplo više od potrebnog, jer je jako teško uklopiti loše mere. Kod uzimanja mera treba obratiti posebno pažnju na sledeće:

• kupac treba da bude upoznat sa svim karakteristikama i mogućnostima tuš kabine kako ne bi došlo do zabune prilikom završenog posla. Najčešće su zabune oko dihtovanja kabine. Mora se znati da ideano dihtovanje ne postoji, već je maksimalno izvedeno po mogućnostima izabranog modela;

• podloga ispod pločica ili drugog materijala gde želimo ugraditi kabinu mora biti jaka i stabilna kako bi šrafovi čvrsto držali. Ako je podloga ispod pločica gips garancija se ne daje, jer gips nije čvrsta podloga. U toj situaciji obavezno se zahteva ugradnja čelične potkonstrukcije – kao naknadnih radova;

• ako je ispod pločica postavljeno podno grejanje voditi računa o dužini šrafova, ako je ispod stakla kada koja ne sme da se buši onda se ne koristi okov nego zalivanje neutralnim silikonom po specifikaciji;

• kontrola pravog ugla na sva četiri ćoška otvora: ako su zidovi ili pod van libele, meri se otklon na tačnoj dužini ili visini stakla, a kao prilog merama daje se skica sa preciznim određivanjem koji su ćoškovi pod pravim uglom, a koji nisu – u slučaju dva aus vinkla kod naručivanja stakla mora se zahtevati da se iz jednog komada stakla izvuku sva stakla kako bi bilo tačno;

• uvek uvlačiti stakla na poziciju bližu kadici ili odvodu;

• kod kabina sa gornjom konstrukcijom obavezno izvaditi šablon 1:1 u donjoj zoni i probati kako leži na željenoj visini; zatim poručiti podkonstrukciju sa spajderima ili hvatačima i svaku poziciju spajdera nacrtati na šablonu i tada dati u rad (kod izuzetno krivih zidova prvo uraditi vrata u vinklu, a dovratnike po šablonu);

• obavezno nositi vaser vagu, uglomer i dobar metar;

• odrediti ili pitati za tip pločica kako bi blagovremeno spremili specijalne burgije i opremu za iste;

• kod tvrđih pločica izvestiti kupca da je moguće eventualno oštećenje pločica ili naplatiti više montažu i koristiti specijalne alate uz garanciju da neće doći do pucanja.

 

Marconio Whirlpool&Spa

Kompanija Marconio pristupa izradi svojih proizvoda gotovo skulptorski, posvećujući veliku pažnju svakom detalju. Biramo vrhunske materijale i najsavremeniju tehnologiju kako bismo obezbedili najbolji proizvod za Vas.

Blagodeti Marconio Whirlpool SPA proizvoda

Savremeni način života, svakodnevne obaveze kao i stres postavili su pred nas prioritetni cilj a to je očuvanje psiho fizičkog zdravlja. Zavirite u naš kutak relaksirajte se i revitalizirajte, vratite preko potrebnu energiju.

©2019 Marconio® Whirlpool&Spa. Ugrinovačka 155 11080 Zemun Srbija

Developed by Click Media